SKANDALOZNO: Saša Mirković osuđen bez ijednog dokaza

0
61

Saša Mirković prvostepenom presudom (nepravosnažnom) osuđen je na godinu dana zatvora u postupku vezanom sa nabavkom paketića za zaposlene u opštini, a Milena Trajković na 8 meseci zatvora, uslovno. Podsećamo da protiv Mirkovića nije izveden ni jedan dokaz u prilog ovako skandaloznoj presudi.

Mirković je negirao i da ima veze sa novogodišnjim paketićima, koji su kupljeni bez ugovora, plaćeni po više puta većoj ceni nego što inače koštaju, a da pri tome nije sproveden potreban postupak javne nabavke.

– Na osnovu izvedenih dokaza, smatramo da je Mirković kriv za delo koje u se stavlja na teret i zato je naša odluka bila ovakva – obrazložio je sudija Živković vidno uznemiren. – Smatramo, takođe, I da je Trajkovićeva kriva, ali ne u meri kao Mirković, zbog čega smo joj, iako je Tužilašto tražilo da se ona osudi na pola godine zatvora, odredili kaznu od osam meseci uslovno

– Navodne tvrdnje Milene Trajković da sam joj usmeno naredio da kupi novogodišnje paketiće za 13 miliona dinara su smešne. Jer šta bi bilo da sam joj rekao da skoči u bunar? – rekao je Mirković na saslušanju.

Branilac Saše Mirkovića, advokat Nataša Tošić, izjavila je:

„Ja ovaj predmet već vidim u Strazburu pred Evropskim sudom za zaštitu ljudskih prava jer su sva ljudska prava mog branjenika povređena. Saša nikad nije trebalo da bude u pritvoru, nikad nije bilo osnova da Saša Mirković jedan dan bude lišen slobode. Na žalost, posle tri meseca politički proces je završen, Saša je osuđen na godinu dana zatvora, samo ne znam na osnovu čega jer ni jedan dokaz, ni posredan, ni neposredan, nije ukazivao na njegovu krivicu. Protiv postupajućeg sudije i protiv više sudija Osnovnog i Višeg suda, tužilaštva i gradonačelnika Boška Ničića i državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova, podnete su krivične prijave Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal zbog udruživanja radi vršenja krivičnih dela od starne sudija i tužilaca. Kada presudu dobijemo pismeno, uložićemo žalbu u roku od 8 dana Višem sudu u Zaječaru. Stićićmo do Ustanovnog suda a i do Strazbura, gde ćemo verovatno i na žalost morati da tražimo pravdu i tužimo Srbiju“, istakla je Tošić.

ODGOVORI

Please enter your comment!
Please enter your name here