Riječi koje lede krv u žilama: Silvana Armenulić posjetila je prije smrti Babu Vangu – ubrzo je poginula

0
39
izvor facebook

Tragedija koja nikada neće biti zaboravljena!

IZVOR

Silvanu Armenulić nazivaju danas jugoslovenskom Merilin Monro zbog ljepote i vrtoglavog uspona iz siromaštva do zvjezdanih visina ali i tragičnog kraja. Interesantna ali i sablasna jedna od njenih posljednjih životnih epizoda koju je imala sa čuvenom bugarskom proročicom – Baba Vangom.

Zilha Bajraktarević koje je umjetničko ime Silvana po glumici Silvani Mango rođena je 1939 godine u Dboju. Bila je treće od desetoro djece Mehmeda Bajraktarevića poslastičara. Sa 16 godina otišla je kod tetke u Sarajevo i počela je pjevati po kafanama.

Krajem 50 ih došla je u Beograd i nastupala u ‘Bristoku’ sa orkestrom čiji je bubnjar pjevao ponekad, a zvao se Predrag Gojković Cune. Udala se 1961 godine za tenisera Radmila Armenulića, a tri godine poslije rodila je ćerku.
Prvi hit “Nad izvorom vrba se nadnela” snimila je 1967, ali će još tri godine proći dok ne postane zvijezda.

Svojom pojavom, pjesmam i načinom oblačenja izazval aje revoluciju u narodnoj muzici. U modi bile su frizure ‘a la Silvana’ stotine novorođenih djevojčica širom Jugoslavije nazvane su po njoj.

#silvanaarmenulic #singer #star #1970 #1970s

A post shared by SILVANA ARMENULIC (@silvana.armenulic) on

U avgustu 1976. iskoristila je gostovanje u Bugarskoj da posjeti čuvenu proročicu Vangu. Susret je bio mučan. Slijepa Vanga je dugo ćutala, a onda rekla:

– Ne želim da govorim s tobom. Ne sada. Idi i dođi kroz tri meseca…

Kad je Silvana već bila na vratima, proročica je u transu dodala:

– Čekaj, u stvari nećeš moći da dođeš… Idi, idi, ako možeš, dođi!

Silvana je poginula 10. oktobra 1976 godine u saobraćajnoj nesreći na uto putu Beograd-Niš, kod mjesta Kolari.

U toj nesreći stradali su i njena sestra Mirjana (Mirsada) Bajraktarević i Rade Jašarević, šef Narodnog orkestra RTV Beograd, koji je i vozio kola. Pevačica Lepa Lukić, igrom sudbine, zakasnila je i nije s njima pošla na put.

ODGOVORI

Please enter your comment!
Please enter your name here