PAKLENI PLAN: Sprečite Blagoja Spaskovskog da pobegne iz zemlje!

0
76
Foto ilustracija: KURIR.RS

Dugogodišnji šef borskog giganta već uveliko uklanja dokumentaciju koja ga kompromituje i dokazuje njegovu pljačku

IZVOR

Nadležni organi morali bi hitno da zaustave direktora RTB „Bor“ Blagoja Spaskovskog u nameri da uništi dokumentaciju koja dokazuje kako je godinama pljačkao ovu državnu firmu, ali i da ga spreče da, kao što je planirao, pobegne iz zemlje, ocenjuju sagovornici Kurira.

Kako smo juče pisali, šef borskog giganta uklanja dokumentaciju koja ga kompromituje i dokazuje kako je iz RTB višegodišnjim pljačkanjem izvukao najmanje 150 miliona evra samo kroz „zlatni mulj“. Takođe, on uveliko razvija plan bekstva iz Srbije jer se policijska istraga poslovanja ove firme privodi kraju, a on je svestan da će se tako razotkriti sve njegovo muljanje.

Lider SRS Vojislav Šešelj kaže da policija mora hitno da reaguje i osujeti mutne planove Spaskovskog.
– Policija mora hitno da reaguje i spreči ga u uništavanju dokumentacije. Njegovo poslovanje mora da se ispita, ja se za to zalažem već tri godine – kaže on.

Ivan Ninić iz Centra za vladavinu prava kaže da je Spaskovski u RTB napravio mnogo sumnjivih aranžmana, a da za to nikad nije odgovarao.
– Recimo, prvo bi slučaj izgradnje nove topionice u Boru trebalo procesuirati i utvrditi kako je prvobitna cena sa 130 miliona uvećana na 300 miliona evra. Ljudi koji su imali uvid u te ugovore kažu da je to pljačka veka – kaže Ninić.

Spaskovski nedeljama odbija da odgovori na pitanja u vezi s poslovanjem RTB.

Kurir / B. K.
Foto: Damir Dervišagić, Dado Đilas

ODGOVORI

Please enter your comment!
Please enter your name here