Obustava saobraćaja na auto-putu kod Niša zbog lančanog sudara

0
156

Zbog loših vremenskih uslova, slabe vidljivosti i neadekvatne zimske opreme pojedinih učesnika u saobraćaju na auto-putu Beograd–Niš, kod petlje Trupale, obustavljen je saobraćaj u oba smera. Deo saobraćaja se preusmerava starim putem preko Aleksinca.

Na izlazu iz grada kod kazneno-popravnog doma dogodio se lančani sudar, javlja dopisnik RTS-a. Povređene su 22 osobe među kojima ima najmanje šestoro dece.

Nakon sudara na teren su izašle četiri ekipe Hitne pomoći, a svi povređeni su prebačeni u Urgentni centar u Nišu.

Sneg i vetar prave probleme vozačima. Saobraćaj je obustavljen na deonici od Trupala ka Nišu, a sve dežurne ekipe „Puteva Srbije“ pokušavaju da se probiju ka tom putnom pravcu kako bi se saobraćaj normalizovao.

Sneg i smetovi koji na pojedinim lokalnim putevima dostižu visinu do dva metra uslovili su da u niškom kraju jutros bude skraćen veliki broj prigradskih autobuskih linija.

Kako je rekao šef niškog štaba zimske službe Dragan Dimitrijević, skraćene su i pojedine linije gradskog saobraćaja zbog snega na kolovozu.

Sudar kod NIša

„Ekipe zimske službe su na terenu, ali su nemoćne u borbi sa vetrom. Na pojedinim deonicama smetovi se formiraju već pola sata nakon čišćenja“, izjavio je Dimitrijević.

Prema njegovim rečima, meštani sela u okolini Niša uglavnom znaju na kojim deonicama se u ovakvim vremenskim prilikama formiraju smetovi, tako da od jutros nisu rizikovali da ostanu zaglavljeni u snegu.

Dimitrijević je pozvao vozače da ne kreću na put saobraćajnicama na kojima ima smetova dok vetar ne stane.

Veliki problemmi u saobraćaju kod Niša zbog snega

Dodao je da je grejder za čišćenje smetova krenuo ka selu Hum, dok će u toku dana bager čistiti smetove ka selu Kravlju.

„Ekipe JKP ‘Medijana’ od noćas neprekidno čiste ulice prvog prioriteta u gradu. Saobraćaj se odvija otežano, ali nema većih problema“, rekao je Dimitrijević.

Prema podacima Meteorološke stanice, u Nišu je trenutno minus osam stepeni, a visina snežnog pokrivača iznosi 16 centimetara.

Sneg i vetar peave probleme vozačima
Sneg koji neprestano pada od sinoć zavejao je i pojedina sela u okolini Pirota a njihovi
stanovnici za sada nemaju problema sa snabdevanjem strujom i životnim namirnicama, izjavio je koordinator Gradskog štaba za vanredne situacije Sreten Savov.

Rekao je da su ekipe Javnog preduzeća „Komunalac“ na terenu i da čiste gradske ulice, trgove i mostove kao i puteve ka zavejanim selima.

Prema njegovim rečima, stanovnicima tih sela obezbeđena je zdravstvena zaštita.

Izvor: Rts

ODGOVORI

Please enter your comment!
Please enter your name here