Dodiku pretnje smrću

0
32
Foto: N1
Pretnje smrću koje su stigle u sredu na zvanične imejlove predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, došle su iz vehabijskih zajednica u Federaciji BiH – saznaju „Novosti“.
Ovo je za naš list potvrdio i Dževad Galijašević, ekspert za borbu protiv terorizma.
– To se može i jasno videti iz poruka „Srbe treba istrebiti“. Te pretnje koje su stigle u sredu su krajnji rezultat velikih proslava u desetak vehabijskih naselja u Federaciji nakon objave presude generalu Ratku Mladiću – kaže Galijašević.
On dodaje da su prema informacijama do kojih je došao, vehabije širom Federacije BiH, a posebno u centrima Maoči, Dubnici i mestu Briješću kod Sarajeva, burno proslavljali presudu generalu Mladiću.
– Vehabije su iznele na kuće zastave ID i pozivali na ubijanje Srba. Zanimljivo je i da u sredu nije bilo u vehabijskim naseljima bezbednosnih službi BiH koje su mogle na licu mesta da spreče divljanje.
Portparol MUP RS Danica Gnjatović potvrdila je za „Novosti“ da je primljena prijava o pretnjama Dodiku, ali o detaljima nije mogla da govori.
Na zvanične imejl adrese predsednika RS u sredu je stiglo nekoliko mejlova sa pretnjama smrću i uvredama na račun srpskog naroda da je genocidan i da ga treba istrebiti.

 

Izvor i foto: Novosti

ODGOVORI

Please enter your comment!
Please enter your name here