Brnabić i dalje odbija da se izjasni o smeni Gajovića (VIDEO)

0
43

Premijerka Srbije Ana Brnabić ponovo je izbegla da da konkretan odgovor na pitanje Insajdera da li će državni sekretar Aleksandar Gajović biti smenjen zbog sramnih izjava i insinuacija o istinitosti napada na novinare. Umesto toga ponovila je da o kadrovskim rešenjima ne želi da govori u medijima.

IZVOR

„ Ja sam dala izjavu, mislim jasnu i nedvosmislenu da o smenama i kadrovskim rešenjima u okviru Vlade Republike Srbije neću odgovarati putem medija. Mislim da to nije korektno, mislim da institucionalno to nije korektno. Dakle neću razgovarati putem medija, dala sam jasno izjavu da osuđujem napade na medije, i Vlada osuđuje napade na medije i verbalne, ne daj bože fizičke, da je važno da jasno osudimo napade na svakog predstavnika svakog medija, kako Pinka tako i N1“, rekla je premijerka Ana Brnabić.

Ona je, međutim, napomenula i da je važno da se čuje puna istina, a ona se kako je navela odnosi i na profesionalizam u radu policije. Kao takav primer navela je reakciju MUP-a nakon verbalnog napada na novinara N1 Nikolu Radišića.

„ Pipadnici policije su odmah reagovali, reagovali su na pravi način, reagovali najprofesionalnije moguće, što isto tako čini mi se da nismo mogli da čujemo jasno i glasno u medijima i to je deo te priče. I to reagovanje MUP-a je pravi dokaz politike Vlade Republiek Srbije“, objasnila je Brnabić.

Na pitanje novinara Insajdera kako je moguće da državni sekretar može javno da iznosi sramne izjave i insinuacije o napadima na novinare, a ona ne može da govori javno o smeni tog istog sekretara, premijerka je ponovila stav da o tome neće da govori u medijima, jer je to stvar odluke Vlade Srbije.

„Ja sam mislila da ćete vi pozdraviti to da ne idemo u diskusiju u medijima o smeni državnih službenika bilo ko da su oni. Mislim da to nije korektno, ovo je vlada, mi profesionalno radimo svoj posao i ja o smenama neću govoriti“, rekla je Ana Brnabić.

Na konstataciju da od nje nismo čuli ni komentar o izjavi Gajovića, premijerka je odgovorila:

„Nije tačno da niste od mene čuli odgovor, čuli ste ga jasno i glasno. Ja sam rekla da osuđujemo i da napadi ne smeju da se relativizuju i da imamo, svi zajedno, jedne te iste standarde, to je crvena linija i civilizacijska norma“

Na pitanje Insajdera da li je Gajović prešao tu crvenu liniju, premijerka nije odgovorila već se zahvalila i time završila razgovor.

Državni sekretar u Ministarstvu za informisanje Aleksandar Gajović rekao je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) da Ministarstvo nije nadležno za napade na novinare, uz poruku da svako treba sebe da štiti pa i novinari, tako što će napade prijaviti policiji. Tom prilikom, Gajović je, kao državni službenik doveo u pitanje da se napad na novinara N1 uopšte i dogodio, ali i insinuirao da novinari sami sebi prete smrću na društvenim mrežama kako bi ispali žrtve.

Premijerka je ranije za Insajder rekla da smatra da su napadi na novinare nedopustivi i da ih ne treba relativizovati, ali o smeni državnog sekretara Ministarstva za informisanje Aleksandra Gajovića koji je javno doveo u pitanje istinitost pretnji i napada na novinare, nije htela konkretno da se izjasni.

ODGOVORI

Please enter your comment!
Please enter your name here