Božović: Imamo dokaze da su predstavnici vrha vlasti u Beogradu rušili u Savamali

0
22
Izvor: N1
Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović izjavio je danas da su rušenju objekata u beogradskom naselju Savamala prošle godine prisustvovali pojedini predstavnici samog vrha gradske vlasti koji dolaze iz Srpske napredne stranke (SNS) i da će uskoro izaći sa dokazima o tome.
Božović je u Skupštini Srbije obrazlažući predlog da se formira anketni odbor koji bi ispitao činjenice o tom slučaju, rekao da su objekti porušeni uz saradnju dela podzemlja sa kojima, kako je naveo, SNS ima bliske veze.
„Te noći policija nije htela da reaguje, a uskoro ćemo izaći sa konkretnim dokazima i činjenicama da su pojedini predstavnici gradske vlasti čak bili prisutni na mestu tog zločina“, rekao je Božović i dodao da su pripadnici podzemlja „obezbedili“ da se gradjani vezuju i nisu dali da se zove policija, a potom ni da izadje na mesto dešavanja.
On je istakao da će kad-tad taj slučaj ispitati i da će oni koji su krivi odgovarati pred zakonom.
Božović je kazao da je u Savamali porušena nečija kuća, firma koje su po Ustavu Srbije nedodirljive i da ne može neko da dođe na ideju da se „nekom nešto sruši da bi se nekom drugom predalo“.
Objekti u Savamali su porušeni u noći između 24. i 25. aprila prošle godine.
Poslanici su 9 časova počeli novu sednicu na kojoj bi trebalo da se raspravlja o državnom budžetu, a i dalje je u u toku utvrđivanje dnevnog reda.
U prvih nešto više od sat vremena rada odbijeno je više predloga opozicije za dopunu dnevnog reda, među kojima i zajednički predlog Božovića i poslanika Socijaldemokratske stranke Marka Đurišića o slučaju Savamala.

Izvor: Nova ekonomija

ODGOVORI

Please enter your comment!
Please enter your name here