AKCIJA POLICIJE: Uhapsili VEĆ PROCESUIRANOG

0
37
Uvek siguran dobitak: Gradska uprava u Vranju Foto: VRANJSKE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhapsili su S. M, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

IZVOR, Vranjske / R. Irić

Navedeni S. M, već je u septembru ove godine bio predmet istrage najpre Poreske policijee, a onda i tužilaštva, o čemu možete čitati u posebnoj vesti. .

Postoje osnovi sumnje da je on kao savetnik za poslove kontrole javnih prihoda i izradu Rešenja za lokalnu komunalnu taksu za zauzeće javne površine i poreze na imovinu fizičkih lica Odseka lokalne poreske administracije Gradske uprave Vranje, u periodu od 1. januara do 13. septembra 2017. godine, suprotno zakonskim propisima sačinjavao rešenja o naplati lokalne komunalne takse drugim fizičkim licima.
Sumnja se da je u ovim rešenjima smanjivao izlicitiranu cenu i period zauzeća javne površine, a zatim u tako sačinjena rešenja unosio delovodne brojeve pod kojima se vode drugi predmeti u lokalnoj poreskoj administraciji.

S. M. je, kako se sumnja, suprotno odlukama Skupštine Grada sačinjavao rešenja za obračun lokalne komunalne takse pravnim i fizičkim licima, tako što je samoinicijativno smanjivao površinu i period zauzeća javne površine.

Na ovaj način, sumnja se, pribavljena je protivpravna imovinska korist pravnim i fizičkim licima u iznosu od 2,8 miliona dinara, za koliko je i oštećen budžeta Grada Vranja.
Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

ODGOVORI

Please enter your comment!
Please enter your name here