Kampanjom „I ja se borim“, obeležava se 15. februar, Svetski dan dece obolele od raka. 

0
37

Poštovani,

U ime Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR pozivamo vaše medijske kuće da puštanjem najavnog saopštenja podrže veliku kampanju za senzibilisanje javnosti  „I ja se borim“, kojom ćemo širom Srbije  obeležiti 15. februar, Svetski dan dece obolele od raka.

i ja se borim – NURDOR

Neprekidna podrška medija kampanjama za unapređenje kvaliteta lečenja i života obolelih mališana je od neprocenljive važnosti. Zbog toga Vas molimo da, u skladu sa mogućnostima Vaše medijske kuće, medijski podržite našu kampanju i humanitarnu akciju 15. februara. Sva sredstva koja prikupimo ovog dana namenjena su završetku izgradnje hemato-onkološkog odeljenja Dečje klinike u Nišu.

Lokacija održavanja centralne manifestacije u Boru je Ulica Moše Pijade.

Unapred se zahvaljujemo i srdačno Vas pozdravljamo iz NURDOR-a,

 

I JA SE BORIM

Za novo dečje hemato-onkološko odeljenje

Beograd, 02.02.2018. – Povodom 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR će organizovati humanitarne skupove na trgovima, u glavnim ulicama i šetalištima u više od 40 gradova širom Srbije.

Manifestacija će biti organizovana na centralnom gradskom trgu od 12 do 14 časova.

Tačno u 13 časova biće pušteni baloni podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na one male superheroje koji više nisu sa nama.

NURDOR će uz prigodne programe i u prisustvu prijatelja, roditelja, volontera i javnih ličnosti, obeležiti ovaj značajan datum i pozvati sve ljude dobre volje i kompanije da učestvuju u akciji prikupljanja sredstava za završetak izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Ove godine NURDOR očekuje završetak ovog projekta od nacionalnog značaja koji će  značajno doprineti poboljšanju uslova onkološkog lečenja dece u celom južnom regionu Srbije.

Sa velikim zadovoljstvom i ponosom krajem prošle godine NURDOR je otpočeo radove na drugoj fazi projekta – unutrašnji zanatski radovi i postavljanje instalacija, i njen završetak očekuje se sredinom marta meseca 2018. godine. Treća faza projekta je opremanje objekta za koju je potrebno obezbediti još 17 miliona dinara. Sve informacije o izgradnji odeljenja i o prikupljenim sredstvima dostupne su na zvaničnoj internet stranici udruženja www.nurdor.org.

Osim u Beogradu, tog dana, humanitarne akcije podrške NURDOR će organizovati i u: Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Subotici, Kraljevu, Paraćinu, Smederevu, Zrenjaninu, Šapcu, Smederevskoj Palanci, Topoli, Aranđelovcu, Ivanjici, Požarevcu, Valjevu, Ubu, Malom Zvorniku, Rekovcu, Prijepolju, Kladovu, Trsteniku, Rumi, Kikindi, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Vršcu, Pirotu, Aleksincu, Vranju, Žablju, Lebanu, Prokuplju, Novom Pazaru, Surdulici, Boru i Vrnjačkoj Banji.

NURDOR već dve godine sprovodi kampanju „I ja se borim“ koja ima za cilj veću vidljivost problema malignih oboljenja kod dece i postizanje većeg senzibiliteta društvene zajednice za ovo pitanje. Kroz kampanju podstičemo kako pojedince, tako i kompanije na aktivno uzimanje učešća u projektima kojima zajednički olakšavamo hrabrim mališanima i njihovim roditeljima proces lečenja.

Kontakt osoba: Tamara Klarić: 063 359-789

NURDOR TIM

ODGOVORI

Please enter your comment!
Please enter your name here